onsdag, februari 08, 2006

Vi är de elaka!(så de så)

Har blivit mer än lovligt upprörd över de senaste attackerna på "den elaka högern", "det blå skynket" och de "högervridna krafterna".

1. Centerpartiet är hemska för att vi vill införa ungdomsavtal för att underlätta för ungdomar att komma in på arbetsmarknaden, det gör oss till onda människor för att det inte finns någon direkt uppsägningstid i dessa avtal, utan en ersättning som är på en måndadslön. De plusjobb som regeringen har instiftat har en uppsägningstid på 2 veckor... alltså ingen större skillnad!!

Men det är vi som är elaka!

2. Vi anklagas för att göra ungdomar till andra klassens medborgare för att vi vill införa dessa ungdomsavtal som i alla fall i Frankrike har gjort att tusentals ungdomar har gått från arbetslöshet till ett fast jobb. Dessa arbeten gör dessutom att ungdomarna får inträde i våra trygghetssystem såsom a-kassa och sjukpenning.
Regeringens plusjobb ger inte rätt till a-kassa, alltså man får inte nya stämpeldagar efter ett slutfört plusjobb!

Men kom för guds skull ihåg att:

Det är vi som är de elaka hjärtlösa typerna!

3. Den borgerliga alliansen vill sänka ersättningen i a-kassan till 70 % efter 200 dagar, inte alls en politiskt drömförslag som vi egentligen vill lägga, men ibland gör sig verkligeheten påmind. Vad S och LO (mfl.) glömmer påpeka att många sjukpensionärer får ut 64% av sin tidigare inkomst! I dagens Sverige med en S-märkt regering!

Men då känns det väl skönt att vi ändå kommer ihåg att det är vi som är de elaka vidriga typerna på högerkanten!

3 kommentarer:

Annie sa...

aaaaaa* Va bra du är!

Gud, så kul!

Högerspöket Annie

Muharrem sa...

Håller med Annie.

Glöm inte heller bort att vi är de som vill att ungdomar inte ska få möjlighet att flytta hemifrån genom att göra det otryggt för dem på arbetsmarknaden. Vad s och LO glömmer bort är att snittåldern för hemmaboende idag är uppe i över 27 år. Var är deras trygghet?

Johan Lundgren sa...

Muharrem, det måste väl vara tryggt att kunna bo hemma och få hjälp med markservicen så länge... :-)