söndag, maj 14, 2006

Åter hemma från stämman i Örebro!

Efter några dagar av mycket debatt och lite sömn är jag åter igen hemma. När man befinner sig mitt i debatterna och besluten så uppslukas man av allt som händer i stämmolokalen. Nu när jag åter är hemma och kan reflektera över alla beslut och alla intryck.

Vi har tagit många tuffa och framåtsyftande beslut. Vi har flyttat mer makt till den enskilde människan och mindre makt till staten och myndigheter. Det känns helt rätt, människan är idag reducerad till en kugge i ett stort system som endast finns till för sin egen skull. Byråkrati, krångel, men också välvilja som gått över styr har förminskat människors livsutrymme. Frihet innebär dock ansvar, och denna del får vi aldrig glömma.

Människan har ett fritt val och människan är i normalfallet en rationell varelse som kan ta ansvar för sitt liv. Människor hamnar ibland av olika anledningar i situationer där sjukdom, missbruk, sociala missförhållanden gör att människor är beroende av varandra. Här får varken det civila samhället eller det allmänna stå tillbaka. Att föra en liberal politik betyder inte att humanismen läggs på hyllan!

För egen del blev jag invald i CUF:s förbundsstyrelse. För det första känns det som en oerhörd utmaning, men också en ära att få leda och representera alla CUF:s medlemmar!

9 kommentarer:

Annie sa...

Ett stort grattis till FS!

KRAM

Magnus Andersson sa...

Jag får be att få gratulera till uppdraget, ses på landsbygden i Västmanland!

Maria Leander sa...

Grattis Maria! Du är så BRA!

KRAM

Federley sa...

Grattis Maria och välkommen i gänget!

Karin Andersson sa...

Grattis Maria!!! Lycka till!!

/KA

Maria Carlsson sa...

Tackar så mycket allihopa, det ska bli skitkul!

Tim Svanberg sa...

Grattis Maria. Nu ska det blir riktigt roligt att arbeta i valrörelsen.

Lars Nyborg sa...

Rätt kvinna på rätt plats, så att säga. Grattis

Klingen sa...

Grattis Maria!!!

Helt underbart, kämpa nu hårt för ekohumanismen...

Kram