tisdag, maj 16, 2006

Ingen annan kommer att göra jobbet!

Igår hade vi diskussionskväll om det, för somliga, så förkastliga ungdomsavtalet. Säga vad man vill om ungdomsavtalet, men idag är ungdomsarbetslösheten en politisk fråga som inte går att sopa under mattan.

Ungdomar som grupp har mycket lite makt. Lite makt över sin ekonomi, sin utbildning och sin sociala situation. 146.000 ungdomar står utanför arbetsmarknaden! 146.000!! Det är fler än invånarna i min hemstad Linköping, Sverige 5:e största stad!

Vi har lagt förslagen om ungdomsavtalet, men också många andra förslag som ska underlätta för företagen att anställa alla, inte bara ungdomar. Alla de som kritiserar våra förslag: Var är era förslag?!

Svaret har hittills varit tydligt: det kommer inga förslag. Inte ens på första maj kunde Göran Persson krysta fram några förslag som gör att det blir mer jobb i det här landet. Slutsatsen måste alltså bli: Det är vi som ska slåss för alla de ungdomar som står utanför arbetsmarknaden. Utan oss har de ingen på sin sida!

3 kommentarer:

Anonym sa...

Yeah, räkna med värnpliktiga och studenter också så har man lite vanligt borgerligt ljug. Företagen tjänar hur jävla mycket pengar som helst, men ändå anställer de inte. Problemet ligger inte i lagar som ska SKYDDA arbetarna, den ligger i kapitalismens girighet!

Anonym sa...

Problemet ligger väl snarare i att det inte är värt risken att anställa en ny medarbetare, eftersom det innebär stora åtaganden och osäkerhet om framtiden.

Maria Carlsson sa...

Till anonym 1:

Man kan räkna på olika sätt, hoppas bara att du är lika kritisk till socialdemokraternas sätt att räkna.

Alla som varit i närheten av ett företag vet att alla företag vill bli större och expandera! Det gäller bara att vi kan ge dem förutsättningarna för att växa.

Jag är så trött på bilden av företagaren som en girigbuk med dollartecken i ögonen. De allra flesta företagare i Sverige idag är ensam- eller småföretagare som inte drar hem enorma vinster vart och vartannat kvartal! Istället är det långa arbetsdagar och otrygga sociala förhållanden som är verkligheten! Se gärna den!