fredag, mars 10, 2006

I Norrköping med Maud!

Maud Olofsson har varit i länet idag, vi har bland annat besökt skolor och deltagit på en mässa som anordnades av Ung Företagsamhet.

Som politiker så har Maud en oerhörd förmåga att, i alla fall för mig, beskriva hur samhället ser ut idag, och vilka problem som vi tillsammans behöver lösa. Man känner igen sig i oron att inte få ett arbete och att inte våga gå hem själv på kvällarna utan att titta sig bakom axeln varannan meter. Jag tror att detta är nyckeln till valframgången, nämligen att människor känner att politiker och medborgare delar världsuppfattning.

Det samhälle som Göran Persson beskriver för mig, är inte det samhälle som jag dagligen möter, och detta måste vi också tala om för människor, men vi måste nog också tala om för GP, och visa för honom att han inte lever i verkligheten.

Det roligaste idag var förresten mötena med de ungdomar som har startat så kallade UF-företag. De var inspirerande och ambitiösa och förhoppningsvis kommer de att i framtiden starta egna företag! Förhoppningsvis kommer alla starta egna företag, för de kommer att behövas!

Inga kommentarer: