torsdag, juni 08, 2006

Sverigedemokraterna...

...har visat sig ha ett oväntat stöd bland unga. Eftersom min blogg inte fungerade igår eftermiddag så kommer mina kommentarer först nu...håll till godo!

1. Detta är en varningsklocka för alla! Föräldrar, skola, politiska partier och rättsväsendet måste nu dra upp huvudet ur sanden och inte blunda för de strömningar i samhället. Vi kan inte avfärda dessa ”partier” som några få galningar, när dessa på senare år polerat sina budskap och idéer för att framstå som mer rumsrena och legitima.

2. Var och en har ett ansvar för att skrapa på den tunna fernissa som dessa grupper försett sig med, för att på så sätt visa det djupt omänskliga och motsägelsefulla i deras politik och i deras agerande.

1 kommentar:

Anonym sa...

För det första är detta inget statistiskt säkerställt resultat. Endast 10 % av förstagångsväljarna som är registrerade på lunarstorm röstade, och med tanke på hur internetenkäter vanligtvis ser ut så ska du inte gå särskilt mycket på detta.

Istället kan du gå på en statistisk säkerställd undersökning från Skop. S, v och mp fick 52,7 procent mot den borgerliga alliansens 42,5. S och v tillsammans fick 43,6 procent i undersökningen, som bygger på intervjuer med 1.000 personer mellan 16 och 25 år under tiden 20 april till 7 maj. Stödet för de borgerliga är svagast bland kvinnliga ungdomsväljare. Bara 1,9 procent av ungdomarna stöder Sverigedemokraterna.