torsdag, april 06, 2006

"Vulgoargument" från både höger och vänster!

Har haft min riktigt första stora auladebatt idag, eller det blev två auladebatter. Alla partierna var representerade och debatten gav en mersmak av hur valrörelsen kommer att bli, och det verkar inte bli så roligt.

Många argument var av sådan natur som jag kallar "vulgoargument", där argumenten saknar all verklighetsförankring och all sans. Centerpartiet vill utnyttja arbetskraft och "slakta" arbetsrätten. Sossarna är helt inkompetenta och kan ingenting och moderaterna vill att svenskarna ska gå utan skor och tigga på gatorna.
Det som gör mig mest förbannad är att den borgerliga alliansen utmålas som ett gäng girigbukar som har en jäkla massa pengar hemma i madressen, som vi inte vill dela med oss av.

Om man sansar sig så inser man att Sverige inte kommer att dras ner i en djup avgrund av sjukdom, svält och nöd, vare sig om vänsterkartellen eller den borgerliga alliansen vinner. Ingen vinner på en sådan här argumentation och de viktiga sakfrågorna får stå tillbaka. Hur ska vi skapa fler jobb? Hur ska vi prioritera i den offentliga sektorn? Hur kan vi hjälpa de som är sjuka och förtidspensionerade till en bättre vardag? Hur får vi den bästa utbildningen?

Detta är viktiga frågor som påverkar människors vardag, och det finns stora skillnader mellan de politiska alternativen, men lyft fram de sakliga argumenten för att belysa dessa skillnader i stället för att använda skrämselpropaganda!!

2 kommentarer:

Johan Lundgren sa...

Håller med dig men f..n vad Centerpartistiskt det låter när man läser din post. :-)

Maria Carlsson sa...

*fniss* ja jag har nog kommit rätt...