tisdag, oktober 31, 2006

Borgerligt samarbete offentliggjort i Linköping

Nu har jag lyckats få tillgång till en dator med internet igen (strulet med bredbandsleverantören pågår än, i oförminskad styrka), vilket är tur för idag har det borgerliga samarbetet offentliggjorts. Presskonferensen var vid lunchtid idag och det finns ännu inte så mycket att hänvisa till. Corren har dock lagt upp denna länk på sin hemsida, mer kommer säkerligen.

Det känns oerhört bra att vårt samarbete nu är definitivt och att det nu offentliggjorts. Centerpartiet har haft 12 år tillsammans med Socialdemokraterna, det har visserligen fungerat bra, men en Borgerlig regering ger också helt andra förutsättningar för en borgerlig politik på lokal nivå. Idag kan man alltså säga att jag både är stolt och nöjd, för att stjäla en politisk motståndares uttryck...

söndag, oktober 22, 2006

I Västerbotten!

Har på senare tid blivit påmind om hur beroende man är av internet, det har strejkat hemma och helt plötsligt blev livet lite krångligare.

Nu sitter jag dock på Centerpartiets expedition i Umeå, bredvid mig har jag en söt liten hundvalp, snart vankas te...en ganska schysst morgon helt enkelt.

Anledningen till att jag är i Västerbotten är för att starta upp CUF:s eftervalskampanj "Ett plåster på makten". Det är fortsättningen på vår valkampanj "Sverige är sjukt". Valsegern var det första steget mot ett friskare Sverige, men det är fortfarande en lång väg att gå tills Sverige är friskt. CUF och Centerpartiet kommer att fortsätta lägga tuffa förslag och hålla den ideologiska levande.

Strax far vi till vår första skola för att hela tiden göra Sverige lite friskare.

fredag, oktober 13, 2006

Maud och torktumlare

Vid min vistelse i Stockholm svängde jag förbi Centerpartiets eftervalskonferens, bra att gå på den i stället för att gå på stan och handla, samtidigt som man får känna av stämningen lite. Det var härligt, men fortfarande surrealistiskt, vi har vunnit valet!

Maud (vice statsminister!) talade om sina erfarenheter av valet och vad som hänt efter valet. Hon beskrev det som att man befann sig i en torktumlare där allt händer i en enda röra på en gång. På måndag presenteras den första statsbudgeten och då är det förhoppningsvis så att "torktumlekänslan" börjar avta. Då finns det något att arbeta med, även om budgeten är framtagen på cirka 10 dagar. Då får vi som är aktiva i kommuner, landsting och regioner också veta vilka förutsättningar som finns för oss som vill utveckla vår närmiljö och utveckla politiken.

Högst på min önskelista finns mer makt till de lokala nivåerna och mer makt till den enskilde människan.

För övrigt förvånar mig Anna Sjödins agerande (ännu en gång). Hon är nu dömd, och även om hon anser sig oskyldig så är det ju så att hon alltid är förknippad med denna dom, vilket skadar SSU ytterligare. Men gärna för mig om man säger så...

onsdag, oktober 11, 2006

Nytt gymnasium snart verklighet

Jan Björklund, nyvald utbildningsminister, deklarerar att man inte tänker införa den gymnasiereform som skulle realiseras nästa höst. Min inställning har hela tiden varit att man inte ska sjösätta något som snart ändå skulle rivas upp, i och med att Alliansen har föreslagit en helt annan gymnasieutbildning.

Du kan läsa hela artikeln här

I morgon bär det av till Stockholm, möte i morgon och sen ska jag socialisera mig lite med lillasyster. På återseende efter det...

tisdag, oktober 10, 2006

En älg mindre

Min sambo Pontus har idag skjutit sin första älg, en älgtjur. Detta har varit den största privata begivenheten denna dag, på det privata planet.

Sen undrar jag vad som hände med: "Förlåt, jag gjorde ett misstag, jag tar på mig ansvaret och jag ångrar mig." Tänker naturligtvis på Maria Borelius, nyvald minister. Känns inte så trovärdigt att försöka konstruera ursäkter som håller en dag eller två.

måndag, oktober 09, 2006

Det här med bitterhet

Har varit i Stockholm, haft möte och eftervalskonferens i CUF. Stämningen var hög och vi har redan börjat förbereda oss inför nästa val, 2010 års val, där Centerpartiet ska bli ännu större och ännu spetsigare. En regering har vi fått också, men jag har inte haft tillgång till dator i helgen, och det känns inaktuellt att kommentera det nu.

Den senaste veckan så har jag fått kontakt med och upplevt oerhört bittra människor, de flesta socialdemokrater. Diskuterade detta med en kompis som gjorde en väldigt skönt liknelse. S och C har tidigare varit tillsammans, men sedanbrutit med varandra. Nu har exet blivit ihop med en annan i kompisgänget, och då börjar man hata den man tidigare älskat.

Socialdemokrater i största allmänhet brukar tycka väldigt bra om oss, och charmoffensiverna från socialdemokratin har varit många och ibland intensiva. Nu har vi blivit ihop med M och det måste naturligtvis vara oerhört bittert. Det är aldrig roligt att bli dumpad.

torsdag, oktober 05, 2006

Reinfeldt äntligen vald!

Regeringsbildningen har börjat och det kändes oerhört mäktigt när Reinfeldt blev vald till vår nya statsminister i eftermiddags. Och ansvarsfullt. Jag känner mig väldigt otålig, jag vill förändra nu, jag vill inte vänta längre. Sen får man försöka sansa sig och inse att det tar lite tid att rodda upp små detljer såsom en statsbudget. Jag tror att många väljare känner likadant och förväntningarna är skyhöga! Det känns hoppfullt att många människor återfått hoppet och tron på att Sverige kan och förtjänar bättre.

onsdag, oktober 04, 2006

Fler bönder till folket!

Har hittat mitt ljus i det kommande höstmörkret: Bonde söker fru. Efter ett avsnitt så är jag fast och lite halvförtjust i minst en av bönderna. Brukar aldrig följa olika tv-serier, men denna ska jag verkligen försöka följa. Lite lantlig charm och förhoppningsvis lite kärlek till de kärlekstörstande bönderna!

Tillbaka till verkligheten!

Nu är det ett bra tag sen valresultatet blev klart och livet börjar bli mer och mer normalt. Trots det är det full fart, möten, grupparbeten, föreläsningar och en hemtenta har hunnits med. Längtar som tusan efter en sista-minuten just nu, men istället blir det förbundsstyrelsemöte och eftervalskonferens med ungdomsförbundet, absolut lika kul, men inte lika varmt om man säger så.

Corren har också avslutat artikelserien där jag deltagit, sista delen hittar du här