måndag, september 18, 2006

Alliansen segrade!

Centerpartiet hade två stora mål i detta val: Maktskifte och att C skulle bli tredje största parti. Med allra största sannolikhet så har vi fixat båda målen!

Känns oerhört skönt när halsen är igensatt, det rinner ur nästan och magen svider. Igår var det naturligtvis valvaka, vi samlades på Istanbul. Min vana trogen så glömde jag naturligtvis att fota, det är ju så mycket annat som man ska hinna med, men här är några bilder från kvällen.



Trött, men en oerhört glad Maria



Ett drygt 30-tal glada centerpartister hade samlats för att fira segern!



Muharrem, blivande riksdagsledamot???

lördag, september 16, 2006

Kryssa Muharrem!

Om ett dygn har vallokalerna stängt, om ett dygn har svenska folket avgjort Sveriges framtid.

I morgon ska jag självklart rösta, men eventuellt närvara i den söndagsöppna valstugan, inte för att kampanja, utan för att svara på frågor från väljare som ännu inte hittat "hem".

Det som drivit mig i denna valrörelse är många, men framför allt Muharrem. Han har stöttat, kommit med idéer, drivit på, kritiserat och ibland slängt det gamla på sopptippen. Jag tror inte att Muharrem behöver riksdagen, men jag tror att riksdagen och Sverige behöver Muharrem. Jag kommer att kryssa Murre i morgon, jag hoppas att du gör det också!

fredag, september 15, 2006

Ge mig min stad tillbaka!

Idag har jag varit på universitetet och kampanjat, varit en stund i valstuga, haft torgmöte och hunnit jobba några timmar. Om drygt en timme ska jag gå till valstugan och kampanja fram till småtimmarna...ända in i kaklet!!

Idag har den största Linköpings-nyheten varit handgranaten som slängts in i en villa i södra Linköping. Återigen: högerextrimisterna verkar vara i farten... *suck*

Jag vill att ni lämnar tillbaka min stad NU. En kompis till mig föreslog en gång att man skulle samla både höger och vänsterextrimisterna och sen låta dem slå på varandra...innanför ett högt staket. Ibland känns faktiskt idén tilltalande, men naturligtvis bara för en kort stund. Vi måste lösa det här tillsammans. Är dock fruktansvärt irriterad på Lena Micko, S-märkt kommunalråd i Linköping som nu vill att polisen ska ta hårdare tag på NSF. Förra helgen ville inte hon eller hennes parti delta i manifestationen, utan lät ett par unga politiker ta striden. Inte modigt. Inget civilkurrage.

Trist helt enkelt.

torsdag, september 14, 2006

På måndag: storstädning

På måndag är det dags för storstädning. Sosseregeringen ska städa ut ur Rosenbad och jag ska också ta tag i delar av mitt liv som helt och hållet fått stå tillbaka den senaste månaden: typ skolan och städning. Det är kaos nu, men det är så himla roligt samtidigt, det känns som om vi har vinden i ryggen. Fler och fler deklarerar att de nu bestämt sig för att rösta på Centerpartiet.

På måndag kan vi börja en helt annan tideräkning, något historiskt kan ske på söndag! Då kvittar det att skrivbordet ser ut såhär:

måndag, september 11, 2006

Intresserad av 10.000 spänn?

Centerpartiet har utlyst en tävling i valets sluspurt!

Kan du lyckas med koststycket att fotografera partiledarna/språkrören för S, V och MP på samma bild?

Det är vänsterkartellen som är regeringsalternativet till Allians för Sverige. Blotta tanken på att dessa tre partier ska styra i fyra år till är ganska skrattretande. Hur många gånger har de uttryckt att de vill regera tillsammans, alla tre. Hur mycket gemensam politik har presenterats? Hur många gånger har Lars Ohly hotat med att gå ifrån samarbetet med S de senaste fyra åren(ung. 89 ggr tror jag)

Och så frågan som vi alla vill veta svaret på: har de varit på samma ställe och finns det bildbevis på detta?

Skicka in din mycket sällsynta (och kanske icke-existerande) bild och få 10.000
Tävlingsreglerna finns här

söndag, september 10, 2006

Vilken tur att vi har public service

Har i kväll varit deltagit som publik på Re:agera, en del av SVT:s valsatsning. En timmes debatt trodde jag. Icke. I denna timme skulle det vara rockband, sketcher intervjuer med väljarombudsmän och någon som kallade sig Elake Måns(borde hetat RÖDE Måns dock). Mitt i allt detta skulle det vara politisk debatt. Inget blev sagt. Det blev pajkastning. Inga nya argument kom fram. Debatten befäste endast fördomen om att politiker bara är sådana som kastar skit på andra.

Tyckte dock att Muharrem och Axel gjorde ett jättebra jobb utifrån de kaosartade förutsättningarna. De fick fram en hel del av våra förslag såsom ungdomsavtalet och en hel del av våra konkreta miljöförslag. En riktig bedrift när andra sitter och skriker i tv-studion

lördag, september 09, 2006

Har hållit mitt första torgmöte!

Idag ordnade CUF, Vänsterpartiet och Miljöpartiet en manifestation för mänskliga rättigheter och demokratiska värderingar. Detta är ett svar på de upprepade och olovliga demonstrationerna som NSF ägnat sig åt inne i centrala Linköping under flera månaders tid.

Vi var på plats klockan 12, en tid på NSF brukade dyka upp. Idag verkade det dock som om pojkarna tagit sovmorgon, de kom senare än vanligt, så vi kunde genomföra vår demonstration utan problem. Jag talade för CUF:s räking och både Vänstern och Miljöpartiet hade talare.

Hade alltid trott att jag aldrig skulle palla med ett torgmöte, men det gick ganska bra. Allt kändes bara så absurt, poliser överallt som filmade de som lyssnade och de som gick förbi. Poliserna kommunicerade också hela tiden med varandra för att hålla reda på var NSF befann sig.

NSF gjorde dock en kort visit inne i Linköping, men fick ganska snart packa sig därifrån...vissa med hjälp av polisen. Du kan läsa mer här

fredag, september 08, 2006

5:e delen i artikelserien från Corren

Femte delen av Correns artikelserie publicerades igår. Ni finner den här:

Nudelutdelandet som omskrivs i artikeln gick för övrigt alldeles utmärkt. Vi delade ut ett par hundra politiska nudlar, samt ett par hundra wetex-trasor, även de med politiskt budskap.

torsdag, september 07, 2006

Fullt ös medvetslös!

Ungefär så känns det just nu. Skolbesök på löpande band och ett par debatter har jag hunnit med den här veckan.

Förbannad blir jag också på den debatteknik som många använder sig av. Fula knep och rena lögner används frekvent, ja jag tror att jag har mist några års livstid denna vecka på att bara vara arg. Jag hoppas innerligt att det straffar sig i lägre valresultat för de som använder sig av härskartekniker, lögner och falskspel. Mormors(som jag brukar hänvisa till ibland, bland annat här på bloggen) uttryck passar sig här, dvs att "vissa straffar gud med detsamma", jag hoppas att detta faller in ...

Nästa gång ska jag vara lite gladare när jag bloggar, lovar

måndag, september 04, 2006

Det där med dåligt samvete

Jag har ofta dåligt samvete, för saker jag gjort, men också för saker som jag borde göra. Efter den senaste veckan så har jag dock inte ett skvatt dåligt samvete för saker som jag inte hinnit göra, jag har nämligen haft en mastodontvecka med cirka 80 timmar jobb + lite CUF-aktiviteter. Jag kan liksom inte trycka in mer under den veckan. Nu är det dock mindre arbete och mycket mer av valarbee! Denna vecka är fylld med debatter och skolbesök på allehanda skolor, samt något enstaka torgmöte.

Appråpå dåligt samvete så finns det tydligen en och annan folkpartist som borde ha dåligt samvete. Fruktansvärt tråkigt med alla dessa skandaler som inte bara skadar de enskilda partierna, utan också tilltron till demokratin. Jag hoppas, men tror inte, att detta är den sista skandalen innan den 17 september!